Секој крие производ во кујната, што одамна го заборавил и не е сигурен дали воопшто е употреблив. Експертите за храна направија листа со петте производи, кои никогаш не се расипуваат и можете да ги користите кога сакате.
Мед
Тој може изгледа чудно и да ја менува бојата, но поради антибиотските својства не може да се расипе. Сепак, добро е да го чувате на ладно место и ако фати мувла, ставете го во сад со топла вода.
Шеќер
Без разлика дали станува збор за бел или кафеав шеќер, тој никогаш нема да се расипе. Шеќерот е непријател на бактериите, кои не можат да преживеат или да се размножуваат во него. Единственото нешто за кое треба да бидете сигурни е дека го чувате во сув и затворен сад.
Ванила
Сол
Ориз