Акумулираните мудрости низ годините на домаќинките се едноставно неверојатни.
Знаејќи неколку тајни, вие не само што можете да научите како стручно ја подготвите и чувате храната, туку можете да заштедите на време со помош на само неколку мали трикови, на кои што не би се сетиле.
Затоа, ние сме тука.
Исечете го потребното парче сирење, заедно со пакувањето. Тоа може да се користи за затворање на преостанатото сирење.
Ако немате сукало, користете едно шише од вино.
Ако сакате да и ја вратите топлината на вашата пица, загрејте ја во тава, а не во микробранова печка.
Одличен оброк во брзање – леб со сирење. Додадете зеленчук по желба и ставете го лебот во микробранова печка или шпорет.
Со цел брзо да пресечете поголема количина на домати, ставете ги помеѓу две рамни чинии и пресечете ги со помош на остар нож.
Остатоците од Нутела прелејте ги со топло млеко. Ќе добиете топло чоколадо!
Мајонезот може да го замени павлаката, ако се меша со жолчка од тврдо варени јајца и лажица сенф.
Компирите нема да се расипат ако се чуваат со јаболка.
Јаболкото содржи етилен, кој ги спречува бактериите.