Двете најголеми гурмански слабости на французите се дефинитивно кавијарот и полжавите. Еден француски пар одгледувачи на полжави дошле до идеја да ги комбинираат двете задоволства, па почнале да произведуваат кавијар од полжави.
Двете најголеми гурмански слабости на французите се дефинитивно кавијарот и полжавите. Еден француски пар одгледувачи на полжави дошледо идеја да ги комбинираат двете задоволства, па почнале да произведуваат кавијар од полжави.
Dominique и Sylvie Pierru, кои имаат фарма со полжави, потрошиле речиси четири години за да го доведат до перфекција производството на малите зрнца кои личат на бисери и кои наводно имаат „суптилен есенско-шумски вкус“ (што и да значи тоа).
Да се има егзотичен вкус за храна не е баш евтино: само 50 грама кавијар од полжави ќе ве чини 86 евра. [De Jaeger Snail Caviar]