Тоа е најлесната работа која можете да ја направите во кујната, но сега подготвувањето на омлетот е дури уште поедноставно. Производителите нудат нов продукт на пазарот наменет за оние кои ги мрзи да кршат – течни јајца.
Тоа е најлесната работа која можете да ја направите во кујната, но сега подготвувањето на омлетот е дури уште поедноставно. Производителите нудат нов продукт на пазарот наменет за оние кои ги мрзи да кршат – течни јајца.
Една паковка на Egg in a instant од полoвина литар содржи десет скршени јајца. Од компанијата која стои зад овој продукт, велат дека очекуваат тој да биде популарен кај купувачите кои се екстремно мрзеливи и лежерни. Пастеризираните течни јајца можат да траат до 21 ден доколку не се отвори паковката. Egg in a instant ќе биде промовиран на интернационалниот саем за храна во Лондон, а производителите се надеваат дека супермаркетите многу скоро ќе го стават нивниот продукт во фрижидерите покрај свежото млеко.