Кој не сака да си касне топли домашни кроасани со чоколадо?
Ви предлагаме да ги вкусите со чаша ароматично кафе и да си допуштите идеален појадок.
Потребни производи:
– 500 гр лиснато тесто
– 200 гр чоколадо (бело или црно по избор)
– 50 гр лешници или ореви
Начин на приготвување:
Од лиснатото се прави тенко тесто.
Чоколадото се сече на мали парчиња.
Тестото се сече на парчиња со големина по избор – може да направите неколку големи кроасани или еден куп мини кроасанчиња за повеќе гости.
Ставете од чоколадото во парченцата од лиснатото тесто.
Превиткајте ги и премачкајте ги кроасаните со жолчка, по што ќе посеете од кршените оревкасти плодови, така што ќе можат да се залепат добро.
Печете на 220 степени околу 10-15 минути.