ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:
1 пакување готови тенки кори 150 мл вода 50 мл масло Сол по вкус 500 г сирење
ПОСТАПКА:
Водата, маслото и солта ставете на оган да зоврие.
Првите две кори ставете ги во тепсија но така што краевите ќе висат надвор. Премачкајте ги со масло и вода. Така редете ги следните кори и секоја исто премачкувајте ја.
Потоа филувајте со сирење и повторно редете кори и секоја прелијте ја.
Кога ќе се потрошат сите кори, тогаш оние првите две што висат преклопете ги одозгора. Печете на 220 степени околу 30 минути. Кога е печен бурекот превртете го наопаку и исечете го.
Знам дека се признава само бурек со месо, а сето останато со сирење дека е пита или баница, па вие наречете го како сакате. Пријатно јадење!