Вкусен и брз ручек: Пилешко месо, а над него рендани компири

СОСТОЈКИ:

1 кг. пилешко

100 гр. кромид

800 гр. компир

3 јајца

200 мл. млеко

250 гр. брашно

200 мл. кисела павлака

100 мл. масло

бибер

вегета

ПОДГОТОВКА:

Пилешкото се зачинува со сол, бибер и вегета, па се пржи кратко на загреано масло на тава од сите страни.

Компирот се лупи и ренда крупно, му се додаваат јајцата, млекото, киселата павлака, брашно и кромид со масло, па се меша и се ставаат зачини.

Додадете си и црвен пипер.

Ставете го компирот во тава со масло, ставете го горе пилешкото, ставете малку масло горе ( може и она во кое го пржевте месото), и печете на 180 степени 40 минути.

- Реклама -