Сендвичот е еден од оние видови на храна која секој ја сака, и може да се јаде во било кое време. Постојат безброј рецепти, варијанти, вкусови, но секогаш ќе бидете изненадени со нов вкус. Еве зошто сендвичот е крал во инженерството на храната.
1. Неограничени варијанти: состојките се лимитирани само од вашата имагинација, и продуктите во фрижидерот.
2. Разновидност и разноликост: може да биде во безбројни дизајни, редоследи, облици и големини.
3. Флексибилност и ширење: дополнителен слој на леб го зголемува капацитетот и додава структурна стабилност.
4. Убавина: употребата на широката палета на производи ни дава виножито од бои и вкусови.
5. Состав и конзистентност: секој залак ја содржи секоја состојка (ако е направен правилно).
6. Одделување и прагради: има посебни слоеви и површини на кои можете да ставите сос и да ги држите одвоено.
7. Подвижност: го добивате сосема истото задоволство, било да го јадете седејќи, стоејќи, легнати. Тоа неможете да го имате со пицата.
8. Опции: бесконечни опции на избор за првиот загриз (особено кај хамбургерите).
9. Употреба: дијајниран за лесна употреба, комотно може да се користи дури и со една рака.
10. Магија: станува уште повкусен кога е пресечен на половина.
Па сега само останува да станете и да направите еден добар сендвич. Добар апетит.